جستجو در وبلاگ:

مطالب مرتبط
هوشمندسازی ساختمان چیست؟ | مراحل هوشمندسازی ساختمان
هوشمندسازی ساختمان چیست؟ | مراحل هوشمندسازی ساختمان

با پیشرفت فناوری‌ها و رشد روزافزون شهرنشینی، نیاز ...

1 سال پیش
قوانین مربوط به پشت بام آپارتمان
قوانین مربوط به پشت بام آپارتمان

پشت بام ساختمان، جزء مشاعات آن محسوب می‌شود و تقری...

1 سال پیش
نئو بانک چیست  و چه کاربردهایی دارد؟
نئو بانک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

در دنیای پیشرفته‌ی امروز، فناوری‌های جدید و ن...

1 سال پیش
بانکداری الکترونیکی چیست؟ | انواع بانکداری الکترونیکی
بانکداری الکترونیکی چیست؟ | انواع بانکداری الکترونیکی

در دهه‌های اخیر، پیشرفت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات به طرز چشم‌گیری به تغ...

1 سال پیش
نحوه تشخیص درگاه پرداخت تقلبی یا فیک
نحوه تشخیص درگاه پرداخت تقلبی یا فیک

امروزه استفاده از درگاه پرداخت اینترنتی در ایران و جهان...

1 سال پیش

انواع روش‌های کلاهبرداری اینترنتی که باید بدانید

انواع روش‌های کلاهبرداری اینترنتی که باید بدانید

امروزه با توجه به افزایش استفاده از اینترنت در تمامی ابعاد زندگی افراد، کلاهبرداری‌های اینترنتی نیز افزایش یافته‌اند و بسیاری از افرادِ سودجو، به این کار روی آورده‌اند. همچنین این موضوع به شدت در کشور ایران در حال افزایش است و نیاز است تا از این موضوع آگاه باشیم. 

برای پیشگیری از به دام افتادن در کلاهبرداری‌های اینترنتی، نیاز است تا به خوبی با انواع آن‌ها آشنا باشیم. به همین دلیل، در این مقاله به بررسی انواع کلابرداری‌های در فضای اینترنت پرداختیم. در ادامه با ما همراه باشید. 

انواع کلاهبرداری‌های اینترنتی 

با توجه به اینکه اینترنت موضوعات مختلفی مانند درگاه‌های پرداخت اینترنتی، امور بانکی و غیره وارد شده‌اند، کلاهبرداری‌های اینترنتی نیز انواع مختلفی دارند که در این مقاله به بررسی انواعِ آن‌ها خواهیم پرداخت. 

 کلاهبرداری ایمیلی (Phishing)

کلاهبرداری ایمیلی یکی از رایج‌ترین روش‌های کلاهبرداری اینترنتی است. در این روش، کلاهبرداران به شکل ایمیل‌هایی که به نظر می‌رسند از سازمان‌ها یا شرکت‌های معتبر فرستاده شده‌اند، به کاربران ارسال می‌شوند و تلاش می‌کنند اطلاعات حساسی مانند رمز عبور، شماره کارت بانکی و غیره را از آن‌ها دریافت کنند. برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری، همواره به دقت ایمیل‌های دریافتی خود را بررسی کنید و هرگز اطلاعات حساس خود را در پیوست‌های ایمیل‌های ناشناخته وارد نکنید.

کلاهبرداری از طریق درگاه پرداخت اینترنتی  

امروزه با افزایش فروشگاه‌ها و خدمات اینترنتی، استفاده از درگاه‌های پرداخت آنلاین نیز افزایش یافته‌ است و به همین دلیل، برخی از افراد از این موضوع سوء استفاده کرده‌اند.

باید گفت روش بسیاری از کلاهبرداران برای کلاهبرداری اینترنتی ساختن درگاه پرداخت تقلبی است. به این صورت که درگاه پرداخت تقلبی مشابه با اصلِ آن می‌سازند و شما اطلاعات کارت بانکی خود را در آن وارد می‌کنید و در آخر حساب شما خالی می‌شود!

همچنین بسیاری از کلاهبرداران، با وعده دریافت درگاه پرداخت پیامکی بدون احراز هویت اقدام به فیشینگ می‌کنند و باید دقت داشته باشید که در دام این نوع افراد نیفتید؛ زیرا امکان دریافت درگاه پرداخت اینترنتی بدون احراز هویت در ایران وجود ندارد. 

کلاهبرداری با استفاده از برنامه‌های مخرب (Malware Attacks)

کلاهبرداری با استفاده از برنامه‌های مخرب به وسیله نصب ویروس‌ها و برنامه‌های مخرب در کامپیوتر یا دستگاه‌های هوشمند کاربران انجام می‌شود. این برنامه‌ها معمولاً از طریق ایمیل‌های تقلبی یا صفحات وب متقلب به کامپیوتر کاربر نفوذ می‌کنند و اطلاعات شخصی و مالی را جمع آوری می‌کنند. برای جلوگیری از کلاهبرداری با استفاده از برنامه‌های مخرب، به‌روزرسانی سیستم عامل و نرم‌افزارهای خود را همیشه به‌روز نگه دارید و از برنامه‌های ضد ویروس و جلوگیری از نفوذ استفاده کنید.

 کلاهبرداری از طریق تقلب در فروشگاه‌های آنلاین (Online Shopping Fraud)

کلاهبرداری از طریق تقلب در فروشگاه‌های آنلاین معمولاً به صورت ایجاد سایت‌های تقلبی فروشگاهی صورت می‌گیرد. کلاهبرداران سعی می‌کنند با ایجاد سایت‌هایی که به فروش محصولات معروف می‌پردازند، از کاربران اطلاعات مالی و شخصی خود را به دست آورند. برای جلوگیری از کلاهبرداری در فروشگاه‌های آنلاین، همیشه از سایت‌های قابل اعتماد خرید کنید و توجه کنید که آدرس وب‌سایت با آدرس معمولی فروشگاه مطابقت داشته باشد.

کلاهبرداری از طریق ارسال پیامک متقلب (Smishing)

کلاهبرداری از طریق ارسال پیامک متقلب یا Smishing نیز یکی از روش‌های رایج کلاهبرداری است. در این روش، کلاهبرداران به شکل پیامک‌هایی که به نظر می‌رسند از شرکت‌ها یا سازمان‌های معتبر ارسال شده‌اند، به کاربران پیامک می‌فرستند و سعی می‌کنند اطلاعات حساسی مانند رمز عبور یا شماره کارت بانکی را از آن‌ها دریافت کنند. برای جلوگیری از کلاهبرداری از طریق ارسال پیامک متقلب، همواره به دقت پیامک‌های دریافتی خود را بررسی کنید و هرگز اطلاعات حساس خود را در پیامک‌های مشکوک وارد نکنید.

کلاهبرداری در شبکه‌های اجتماعی (Social Engineering)

کلاهبرداری در شبکه‌های اجتماعی به صورتی انجام می‌شود که کلاهبرداران از طریق تقلب و مشکوک کردن کاربران، به اطلاعات حساس آن‌ها دسترسی پیدا می‌کنند. این روش شامل استفاده از فنون اجتماعی، تقلید از هویت افراد یا شرکت‌ها معروف، و ایجاد صفحات وب متقلب است. برای جلوگیری از کلاهبرداری در شبکه‌های اجتماعی، همیشه دقت کنید و قبل از هرگونه پاسخگویی به درخواست‌ها یا ارسال اطلاعات، هویت فرد یا سازمان را به دقت بررسی کنید.

روش‌های پیشگیری از کلاهبرداری‌های اینترنتی

برای جلوگیری از کلاهبرداری‌های اینترنتی، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

همواره نرم‌افزارها و سیستم عامل خود را به‌روز نگه دارید.

از برنامه‌های ضد ویروس قوی استفاده کنید و به‌روزرسانی آن‌ها را بررسی کنید.

هرگز اطلاعات حساس خود را در صفحات وب ناشناخته وارد نکنید.

آدرس وب‌سایت‌ها را با دقت بررسی کنید و از سایت‌های قابل اعتماد خرید کنید.

همواره به دقت ایمیل‌ها و پیامک‌های دریافتی خود را بررسی کنید و هرگز اطلاعات حساس خود را در پاسخ به آن‌ها ارسال نکنید.

از رمز‌های قوی و منحصربه‌فرد برای حساب‌های خود استفاده کنید.

آگاهی کافی درباره تهدیدات امنیتی و روش‌های پیشگیری داشته باشید.

سخن آخر 

کلاهبرداری‌های اینترنتی روز به روز در حال افزایش هستند و بهتر است تا این موضوع برای شما اتفاق نیفتاده است، نسبت به پیشگیری از آن اقدام کنید. برای پیشگیری از این موضوع، اولین کاری که می‌توانی انجام دهید، استفاده از پلتفرم‌های ایمن در حوزه خدمات مالی مانند پول‌پل است. 

برای دریافت اطلاعات بیشتر، می‌توانید به سایت صفحه اصلی پول‌پل مراجعه کرده و خدمات آن را مشاهده کنید.